måndag 14 juli 2008

Semester!!!

Nu drar jag på semester till sydligare breddgrader. Rhodos närmare bestämt............
återkommer om två veckor.

tisdag 8 juli 2008

Det doftar.......alldeles ljuvligt!


Jag har funderat i ett par dagar på vad det är för doft som finns i vardagsrummet. Nu kan man tro att det är en inte alltför trevlig doft... men helt fel. Det är en alldeles ljuvlig doft. Jag har tittat runt och inte hittat något som kan utveckla denna ljuvliga doft... precis som doftande rosor (så ni kan föreställa er). I en vas på bordet hade jag kaprifol som kan dofta härligt, men inte var det dem. Då upptäcker jag att på golvet , nästan bakom gardinen står en krukväxt ( ni förstår att den är lagom gömd) som inte är så vacker att titta på. Den har fått en lagom undangömd plats. nu har den minsann börjat blomma!!!! Dessutom doftar denna blomma helt fantastiskt. Jag kan faktiskt säga att jag fick något dåligt samvete för placeringen. Har ingen aning om vad den heter, kanske någon som vet?

lördag 5 juli 2008

Hjälp!!

Nu har jag kört fast..... Min candle Flame sjal skall bara maskas av och då får jag inte ordning på den engelska texten. Typiskt! Finns det någon ute i bloggvärlden som hör mitt rop på hjälp och kan hjälpa mig att översätta? Så här står det:
Garter Stitch border:
CO 10 sts
K9, Sl1, K2 tog, pass s1 st over), turn and knit back out of the edge of border.
Continue on this manner until all stitches along the top have been worked.
BO 10sts loosely.
Jag förstår delar av mönstertexten men får inte ihop allt. Jag skulle vara så tacksam för lite hjälp. Jag är ju jättesugen på att se resultatet och få loss den från rundstickorna.

onsdag 2 juli 2008

Candle flame







Äntligen har jag gjort det! Påbörjat en Candle flame. Efter att ha läst många bloggar och sett många påbörjade Candle flame sjalar har jag varit riktigt sugen länge. Nu har jag kommit till skott. Jag har egentligen inte alls några som helst problem med att påbörja nya projekt men det ställer till det med engelska mönster. Åtminstonde så känns det så när jag skall starta. Det här mönstret var iallafall lätt att översätta och lätt att ta till sig och bara sticka på. Det har faktiskt "tv-sticknings faktor" över sig. Den stickas på stickor 5 och i Lucca fino. Färgen kan man ju fundera på. Är det sommarvit eller vintervit..... det kan ju alltid diskuteras. Hursomhelst så räknar jag med att den skall passa året om. Hade lite svårt att välja bild så ni får två bilder att titta på. Detta kan ju iallafall vara lite bättre än min säng som ni fått se så fort ni varit inne på den här sidan ett tag.


Dt är lite svårt att få till det med bloggeriet nu på sommaren........... jag som ändå är ledig nu. Jag trodde att med ledighet så blir det fler inlägg men inte alls. Har även upptäckt att det kan vara så även på andra bloggar. Det klart det är ju trots allt sommar, ledighet och lite extra upptåg. Jag hade inte tänkt ta någon bloggpaus utan försöka komma med lite inlägg då och då. Vi får väl se om jag lyckas med mina ambitioner. Nog om detta hoppas ni alla får en härlig dag nu när högtrycket kommit tillbaka.