lördag 5 juli 2008

Hjälp!!

Nu har jag kört fast..... Min candle Flame sjal skall bara maskas av och då får jag inte ordning på den engelska texten. Typiskt! Finns det någon ute i bloggvärlden som hör mitt rop på hjälp och kan hjälpa mig att översätta? Så här står det:
Garter Stitch border:
CO 10 sts
K9, Sl1, K2 tog, pass s1 st over), turn and knit back out of the edge of border.
Continue on this manner until all stitches along the top have been worked.
BO 10sts loosely.
Jag förstår delar av mönstertexten men får inte ihop allt. Jag skulle vara så tacksam för lite hjälp. Jag är ju jättesugen på att se resultatet och få loss den från rundstickorna.

5 kommentarer:

Åsa sa...

Det var lite knepigt. CO 10 sts betyder ju att du ska lägga upp 10 nya maskor. Dom flesta har stickat några varv rätstickning och sedan maskat av som vanligt. Jag gjorde en lite annorlunda avm. och stickade upp lågorna var för sej. Blir lite mycket trådar att fästa bara. Men sjalen blir jättesnygg med en rätstickad kant högst upp.

Lena sa...

så här gjorde jag .Lägg upp 10 m sticka 9 r m, lyft 1, 2r tills, lyften m över, vänd o sticka tillbaka ut till kanten på bården. Fortsätt så till alla maskor längs överkanten är stickade.Maska av 10 m löst.
Men jag tycker inte kanten blev särskilt snygg, nästa Candle ska få bara några rätstickade varv som avslutning. Du kan ju titta på min sida under maj månad.Lena

Lena sa...

Äsch, under juni månad ska det var. Där finns en bild där min avslutning enligt beskrivningen finns. Lycka till/ Lena

Carina sa...

Jag går alltid till http://www.knittinghelp.com/videos/knitting-glossary för att få stöd då jag inte riktigt fattar de mönster jag stickar.
Där kan man se videosnuttar på vad de olika förkortningarna betyder.
Oftast vet jag redan vad det var för något då jag får se hur dom gör. Trots att jag inte alltid förståt vad de menade i beskrivningen.
Lycka till.

Catarina sa...

Jag stickade klart varje låga för sig..sen smygmaskade jag mig fram till nästa låga osv...då blev avslutningen som små toppar. Det tog lite tid men resultatet var värt det.