fredag 1 februari 2008


Ett ljus i mörkret!

En väninna till mig fick en strålande (hi hi) ide. Efter att ha lyssnat till AlGore i Göteborg förra veckan och hans budskap att alla kan göra något för klimatet, så skred hon till handling. Hon delade ut små inslagna paket, budskapet innan vi öppnade paketen var: Vill du behålla presenten så måste du köpa en likadan och ge en vän, antar du inte villkoren så får du lämna tillbaka presenten. Nyfikenheten var stor kan jag lova i detta ögonblick. I paketet låg en lågenergilampa! Denna utmaning var ju självklar för mig att ta. Två dagar senare hade jag några väninnor hemma och naturligtvis låg det fyra paket som väntade på dem med samma budskap. Alla antog utmaningen. Nu är det ett klimattänk på gång i liten skala. Kul grej tycker jag. Härma gärna ide´n och sprid den bland dina vänner........alla kan göra något!

Kram Monica

2 kommentarer:

teresa sa...

Vilken superbra miljöidé!
Och tack för kommentarer om garnet - kan berätta att det faktiskt är lite märklig känsla; som en hård extratjock tråd, inte alls likt andra garner.
Så blev jag så sugen på din fina engelska bok längre ner på bloggen; så vacker. Har du stickat ngt ur den? Engelska mönster är faktiskt inte alls svårt - bara man lärt sig alla facktermer. Lycka till!

teresa sa...

Hej igen!
Men vad kul att det var DU! Vet du, jag undrade faktiskt; lade samman ledtrådarna Stenungsund, stickböcker + rädd för engelska mönster o så hade jag för mig att du hette Monica...
Så du började blogga till sist du också?! Vad roligt.
Jag hann aldrig till det där stickcaféet i Solberga men snälla sig till när det börjar igen så kanske jag kan komma dit?
Och hur går det med Carinas studier?
Apropå kursen vi gick; funderar just på att sticka en väska i det där mönstret med "hängande stroppar", så jag tog fram pärmen igår.
Nu lägger jaqg in din blogg bland de andra så hörs vi snart igen.
Och hälsa Carina - det var så roligt att skratta med er.
ps. Jag väntar FEM beställda böcker denna vecka...ds.