måndag 14 januari 2008

Garnlördag i Göteborg

Kan man tillbringa en hel lördag i två garnaffärer?
Inga problem för en sann garnälskare med väninna. Vi startade på 2knit. Klämde, kände och kramade garnnystan, det blev lite inköp för oss båda två. Tyckte nu att vi behövde kaffe. Med raska steg gick vi till konditoriet tvärs över gatan. Nöjda och belåtna. För en stund ja.......

Då säger någon av oss: undrar hur länge Strikk har öppet? Snabbt kollat med hjälp av telefonen - de stänger inte förrän 16.00. Vi behövde bara titta på varandra för att ta samma beslut. -Vi drar! Lika raskt som vi kom gick vi därifrån och skyndade vidare med blixtens hastighet. Nu hade vi väl ändå handlat färdigt? Kanske kunde något nystan slinka med hem. Vi kände ju hur de ropade på oss. Ja, ni vet säkert.......

Mitt inköp bestod av 4 nystan silkealpakka från Drops, de blev snabbt en basker under kvällen. Jag hann inte ens fota nystanen utan ni får se den hela baskern. Ett stort nystan Kaunigarn som skall bli halsduk och det minst oväntade ett nystan Paris från Garnstudio. Av det nystanet skall det bli en disktrasa! Trodde aldrig att jag skulle göra något liknande. Om den skulle bli så bra och suga upp så bra som vi fick höra i affären så är det risk att det kan bli flera.
Det var inte lätt att fota en svart basker för att andra skall få ett hum om hur den ser ut. Ni får föreställa er. Den var iallafall skön att ha på sig.

2 kommentarer:

Susilull sa...

Självklart att man kan tillbringa en heldag i två garnaffärer!!

Roligt att hitta nya bloggar, och från Västkusten dessutom!

Ha det bra!

Lilla-Anna sa...

Hej

Ja, i rätt sällskap går tiden som ett spjut i en garnaffär. Har heller inga problem att tillbringa jättemycket tid i garnaffärer. Mer att hjärnan koka av all inspiration.

Mysig bebiskofta, den är ju jättefin. Ha det gott.