lördag 22 mars 2008

Påskpyssel

På påskafton åkte symaskinen fram. Kan inte förstå att det skall vara ett företag att ta fram symaskinen. Det är ju jäteroligt att sy när man väl kommer igång. Den här gången blev det inte speciellt avancerade saker utan tre dukar. En sommarduk, en påskduk och en duk till sonens köksbord ( han flyttade för en vecka sedan). När köksbordet han tänkt köpa på IKEA var slut för tillfället (känner ni igen det) så fick det bli ett gammalt bord med täckande duk istället.
Ser ni snön som ligger utanför köksfönstret? Den första snön som kommit och legat kvar för oss på västkusten. Efter påsklunchen påskpysslade jag , mannen, och våra två flickor. Istället för att måla ägg i år så filtade vi ägg! Hur roligt som helst. Att måla ägg är kul men när barnen är stora 21 och 17 så är det kul att hitta på lite annorlunda påskpyssleri.


När vi sent på kvällen åkte hem från påskkalas så var det 13 minus! Inte klokt! På både julafton och nyårsafton har det regnat och varit plusgrader. Visst är det vackert ute men ändå....... Visst hade vi behövt ha kvar vårkänningarna, jag satt ändå ute i t-shirt på altanen för en vecka sedan. Nu får man leta fram vinterkläder som knappt varit framme i år. Även nu på morgonen är det 13 minus. Idag blir det stickning och även en liten promenad - i termokläder förstås!

2 kommentarer:

Pioner äro vita sa...

Hej Monica

Åh, vilka fina filtägg ni har gjort. Vad det svårt??
Skulle vilja göra något med filt, men får inte tummen loss.
Trevlig fortsättning på Påsken.

Karin

Anna sa...

Så fina påskägg som ligger där och ser inbjudande ut!